Sommartider Hej Hej Sommartider~

Sommaren är mer eller mindre här enligt almanackan. Nu är det i alla fall grönt, det man sått har börjat gro eller börjat gro för länge sedan och har växt till sig. Livet flyter på för växterna men så väl för hönsen och kycklingarna. Just nu har vi 5 vuxna djur, sedan 16 kycklingar (7 ägg skall kläckas väldigt snart då två har kläckts igår/imorse). Blir en hel del men man vet att några av dessa otroligt söta kycklingarna som växer så fort behöver nya hem.


Hönshuset är redo för inflyttning men jag har börjat bygga på en två facksbur varav den lägsta buren av dessa två fack ska kopplas ihop med delen för höns inne i hönshuset så man lätt kan vänja kycklingar och övriga gruppen med varandra innan man släpper in kycklingarna när det börjar kännas vid varandra. Så väl användas när det är dags att ruva. Hönsen känns verkligen kräsna med hur de vill ha det ^^ tvekar rätt skarpt på de tycker om redena i nuläget där inne, men det blir väl i så fall att bygga något nytt mysigt av lite rester av flisskivor och reglar. Simple as that :)


Idag har jag i alla fall börjat på en planteringslåda av en lastpall jag fått från jobbet. Nu ska det planteras jordgubbar och kanske något annat gott! Smultron kanske?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0