Kycklingarna växer!

Ja, för ett tag sedan så kläcktes årets första kyckling, varav en är 7 veckor och två är 6 veckor. Sedan har det 11 kycklingar som nu är 2 veckor gamla. Alla växer så det knakar men de är alla lika gulliga trotts det! :)

Just nu ligger även förra årets kyckling (höna) som värpt ett tag men som nu (efter 3 försök men inte fått ruva) lagt sig för en fjärde gång för att ruva och där med basta! Har inte hjärta att ta äggen ifrån henne då hon är så otroligt avundsjuk på en av hönorna som har de tre äldsta. Jag hoppas hon inte blir en kaxig morsa med tanke på hur mörka ögon hon blänger på mig varje gång hon ser mig... Lilla Doris, väldigt sur och kaxig av sig, dessutom extremt stor i förhållande till de andra dv.kochin hönorna.


Bild på en av de elva 2 veckors-gamla kycklingarna. Detta är den enda i gruppen som är friserad, otroligt söt och väldigt kul att studera denna filur i gruppen som alla är helt unika. Härligt med att få se de växa :)

Våren har kommit!

Det var verkligen en lång period sedan som man uppdaterade denna blogg men det händer en hel del på gården. Hönshus har dykt upp, en tidigare korvkiosk, som nu blir hönsens boende, så väl en stor hönsgård.


Mer än detta så har även hönsen ruvat men oturen har slagit mig på fingrarna varav endast en enda kyckling här ifrån har kommit med livet i behåll från allt med lite otur vid kläckning eller kattattack... Där emot har en äggkläckare köpts in, men även där drog oturen in klockan 3 på natten med två nykläckta kycklingar + katten som drog ner hela kläckaren i golvet... mardrömsnatt! Två kycklingar och en kyckling på väg ut for ner i golvet men mirakulöst klarade sig. Tyvärr tog naturen sin del i livet med en av kycklingarna som knall och fall avled.
Nu där emot så finns det tre kycklingar som växer så det knakar, samt 11 nykläckta 3 dagars gamla kycklingar från kläckningsmaskinen som är bättre än teven! Hoppas på att oturen håller sig undan från dessa 11 underbara "skåningar" då de otroligt nog kom på posten nere från skåne och upp till norra halland.



På kaninfronten händer inget mer än att det är den stora "fällningssäsongen" som infallit. Det räcker att endast titta på kaninerna så är man nerhårad. Det märks dock hur det pirrar i hela kroppen på dem nu när våren har kommit, gräset växer, fåglarna kvittrar och de bor allt mer ute på nätterna som de trivs med. De tycker dock om att få komma in de allra regnigaste dagarna, speciellt nätterna, där de kan torka och mysa i höet i sina inneburar i kaninhuset.



Det händer även en hel del på odlingsfronten som jag tagit tag i, nu när man har rena guldet till höns skit.
Gräslök, kinesisk gräslök, salladslök, Mizuna kål, Tagetes, Palsternacka, Broccolli, Jordgubbar, Basilika och piplök... mer lär komma i stora åkerlandet med potatis, majs, rödbetor, dill och annat härligt som ska sås och planteras.



Hönsgårds projektet är dock det stora just nu. Tanken är att det ska vara självständigt på elfronten med att sätta solenergi displayer på taket, så väl använda höns skiten till att reda jorden med för att få underbar jord att odla och så i. Så väl hönsen, dessa sociala små vänner som tar hand om matrester, levererar ägg varje dag (nästan) och som roar en väldigt mycket. (Förutom klockan 3 på morgonen som tuppen är inställd på)
Bloggen kommer "renoveras" lite med ny header bland annat, så väl fler uppdateringar! Låter väl bra?

RSS 2.0