Tuppen Frille!

Bilder på tuppen Frille som jag är väldigt fascinerad över :) Tänk att fjädrarna kan stå rätt ut på honom som de gör.

Frille, även kallad Kung Frille (påminner mig om kungligheter, adliga etc från de äldre tiderna som hade sina vita lockiga peruker) hör i grund och botten hemma nere i Skåne där en höna värpte ett ägg och jag fick kontakt med en härlig uppfödare som skickade ägg till mig via posten. Tänk, ägg på posten som sedan hamnar i äggkläckaren... bara det var stort och fascinerande att det överhuvudtaget funkade!
Frille och hans syskon kläcktes och fick växa upp innan många fick nya hem.
 
Frille har nu flyttat och önskar honom och hans nya ägare lycka till :)

 
Lille frille när han var bara någon vecka gammal! Känslan av att märka mer och mer att en av kycklingarna var en friserad var verkligen som fjärillar i magen som kittlades och man kände sig glad och sprallig av nyfikenhet. :)

Transportbyggnande nr 2!

Blir bara roligare och roligare att bygga tycker jag! Denna "lätta" transport/visningsbur" fick följa med till Bondens dag och hönorna sålde som smör. Alla fann nya hem + en tupp, de andra tupparna kom hem glada och sjöng ut med allt de hade innan det var dags att sova!
 
Denna bur har jag minskat ner på allt i jämförelse med den första. Den första väger något över 20kg minst, så det är mer en transportlåda som ska stå i bilen!
Denna bur har jag delat på 5*4,5cm  reglar på längden för att dra ner på vikten rejält. Jag har dessutom endast en bottenplatta som är hel och ja, som på bilden, så är resten enbart nät! Den blev så mycket lättare och mer hanterbar att flytta nu!
 

Transportbyggande!

I lördags fick jag för mig att bygga en transportlåda, så jag visar bilderna här också på bloggen. Har nu även fått lust att bygga en ny lättare modell för mer "visning". Får se vad materialet räcker till :)
 
 
 

Dv. Kochin till salu!

Dags att sälja av kycklingarna jag inte ska behålla! Detta gäng ska även med ut på Bondens marknad på Åkrabergs trädgård den 18/8-12
 
Söker nu nya hem till dessa 4 pojkar. Kontakta mig på [email protected] om du är intresserad. 
 
Kull Juni: Kläckta 8/6-12
Tupp 1, svart till höger (ny bild kommer då han växt och fått en färgad krage)
 
 
Kull Maj: Kläckta 4/5-12
 
Tupp 5
 

RSS 2.0